Five days of finishing – Løvsjalet

Kan I huske det her projekt? Mit Løvsjal strikket i Tante Grøns Blomsterfrø. Ideen var at jeg gerne ville have et sjal som ikke var i uld.

Jeg blev færdig med sjalet for noget tid siden, og var endda så dygtig at hæfte ender med det samme. Det gik vildt for sig den aften! Og så gik det traditionen tro i stå derefter….

For at gøre det færdigt viste jeg, at det skulle vaskes og blockes. Faktisk var vasken ikke så  vigtig – modsat uld, folder bomulden sig ikke ud af en vask – nej, det var blocking det hele handlede om. Jeg spændte sjalet op med særlig fokus på kanten, så løvmotivet kom rigtig frem.

Som billedet med min smukke pølsefingre viser, var kanten ret sammenkrøllet, da sjalet var færdigt. En garn-connaisseur ville nok sige, at bomuld ikke egner sig til lace/hulmønster, fordi der ingen elasticitet er i garnet, og det er sådan set også rigtigt. Men til det her projekt gik det nu alligevel, fordi der kun var tale om en kant. Jeg ville nok ikke springe ud i et kæmpe sjal kun i hulmønster med bomuldsgarn under armen. Og her er så kanten efter blocking.

I alt i alt er jeg ret tilfreds med sjalet. Jeg synes farvespillet virker rigtig godt, og jeg er sikker på jeg vil få masser af glæde ud af sjalet. Her er lige et billede af hele sjalet.

Løvsjalet er også konklusionen på Five Days of Finishing. Jeg er vildt glad for at have givet mig selv den her udfordring, og endelig færdigøre nogle projekter som har ligget (alt for) længe. Der er en reel chance for der stadig ligger nogle projekter gemt i krogene i min lejlighed, men lige nu vælger jeg at fokusere på det som er blevet færdigt.

So this is the fifth and final day of finishing, and the last shawl is the Lovely Leaf Shawl. I’ve talked about this shawl as a WIP on the blog before, and now it’s finally totally finished. I’ve blocked the edge rather aggressively since the yarn is cotton and therefore has very little elasticity. The idea with using cotton in the first place was to get a shawl that was better suited for spring and summer than one in wool, and I think I’ve accomplished that so I’m very happy with the result.

Materialer:

  • Mønsteret er Løvsjalet af Strikkelisa på Ravelry
  • Fem nøgler Blomsterfrø fra Tante Grøn – to hvide, to sorte og en til kanten
  • Måtter og blocking wire

– Fie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *