Five days of finishing – Inky

Runde 2: Inky er et sjal jeg strikkede for lidt tid siden (læs: jeg blev færdig med det for to måneder siden). Sjalet var sjovt at strikke, fordi det var mit første rigtige brioche projekt. Brioche eller patentstrik er meget populært, specielt takket være Stephen West, og er en spændende teknik som er sjov at strikke. Det eneste der manglede for at gøre sjalet færdigt var at hæfte ender, vask og blocking.

Mit sjal er lavet med Hedgehog Fibers Sock i farven Shiver. Det er et multifarvet garn som i den grad passer til brioche. Kunsten er så at finde en anden farve sammen med at sætte det sammen med. Fordi Shiver har farver i hele lysspekteret fra sort til hvid, viste det sig ret hurtigt at jeg netop skulle vælge enten sort eller hvid som kontrastfarven. Jeg valgte hvid, fordi jeg gerne ville lave et lyst og farverigt sjal.

Billedet viser sjalet før det blev vasket. En af de ting som frustrerede mig en del da jeg lavede sjalet var, at jeg ikke synes overgangene mellem briochen og retrillerne blev pæne – med andre ord området mellem striberne. Dette var nok den primære grund til jeg ikke gjorde sjalet helt færdigt.

Håbet var at strikken ville lægge sig rigtigt efter en tur i vask. Så efter et par måneder i skammekrogen, hvor det virkelig kunne få lov til at tænke over hvad det havde gjort, blev Inky færdig. Jeg kan ikke sige, at jeg er hunrede procent tilfreds, fordi jeg synes ikke at det har rettet sig nok. Men Vibe siger, at hun ikke kan se hvad jeg mener, så det vælger jeg at lytte til. Desuden var jeg også på Ravelry og så på andre som havde strikket sjalet og kunne se de havde haft samme problem.

Sjalet bor nu hos min mor for en tid. Shiver garnet var oprindeligt hendes køb, stærkt foranlediget af mig, så jeg synes hun være den første til at bruge det. Når så også hendes reaktion er, ‘Hvor er det flot! Du er altså så dygtig Fie!’, så synes jeg også det er landet det rigtige sted.

Inky is a brioche shawl, which is a new technique to me at least. It was fun to knit but I became frustrated with the look of the fabric between the brioche and garter sections. Which is properly why it ended up waiting to be finished for two months. The shawl is finished now, and will be living with my mom to begin with since she was the one who originally purchased the Hedgehog Fibers yarn.

Materialer:

  • Opskrift er Inky af Susanne Sommer og kan findes på Ravelry
  • To nøgler Hedgehog Fibers i farven Shiver (200g), to nøgler Arwetta Classic i farven 101 (100g)
  • Strikkepind 4, 5mm
  • Måtte og wire til blocking

– Fie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *