Five days of finishing – Good Vibes

Okay, så jeg er dansk mester (muligvis verdensmester) i kategorien ‘Næsten færdig’. Det er en disciplin, jeg mestre til fulde. Jeg går i gang med et projekt, fx et sjal, strikker hele sjalet og så skal det ‘bare’ have hæftet ender, vaskes og blockes. Mindre ting som ofte ikke tager særlig lang tid, og som gør at man endelig kan bruge det, man har brugt så lang tid på at lave.

Men det er sååååå keeedeligt…. og så handler krea, men strik især, mere om vejen end målet, i hvert fald for mig. Denne taktik efterlader en del bunker af ‘Strik som er næsten færdigt’. Jeg har blandt andet præsteret, at strikke et par sokker færdig, samle tåen på begge og derefter stoppe selvom jeg kun skulle hæfte fire ender.

Pointen med at fortælle jer om hvad der ligger under gulvtæppet, er, at jeg har følt mig inspireret af Vibe. Vibe er så sej til at deltage i challenges og få lavet en masse fine kort – med andre ord, gør Vibe ting færdig og så tænkte jeg, det vil jeg også. Så jeg har lavet min egen challenge. Jeg vil færdiggøre fem ting på fem dage. Ydermere jeg har besluttet, at det skal være fem sjaler, fordi jeg havde fem sjaler jeg kunne færdiggøre på den tid…. Ja, jeg kan godt selv høre det ‘Har hun FEM sjaler liggende som er næsten færdige?!?!?’ Og svaret, er ja, men ikke meget længere.

I bedste tv-køkkenstil lavede jeg alt det her i sidste uge, og vil så vise et projekt hver af de næste fem dage. Det første er Good Vibes, et sjal som jeg strikkede på rekordtid. Det tog mig en uge! Og derefter har det ligget og ventet på at blive færdig – i fire måneder….

Jeg havde lidt af en blokering med Good Vibes, fordi jeg var meget i tvivl hvordan jeg skulle hæfte enderne på en måde, der blev pænt. Sjalet har et fint hulmønster og er med mit valg af farver, delikat i udtrykket. Derfor var det vigtigt for mig, at det ikke have en tung og klodset kant på grund af måden jeg havde hæftet enderne på.

Det viste sig dog, at være helt uden grund. Tina, en god veninde, har også strikket sjalet, og da hun fortalte, at hun hæftet det på den mest åbenlyse måde, og det gjorde jeg så også. Du kan selv vurdere om du synes det lykkes, men jeg er nu vældig tilfreds.

Sidst, men ikke mindst, skal et sjal som dette blockes. Det vil sige, det skal vaskes eller gøres fuldstændig vådt, og så lægges ud på en måtte og derefter spændes ud. På denne måde åbnes mønsteret op, ulden folder sig ud og sjaler beholder sin form, når man bruger det. Neden under kan man se et før og efter.

 

 

Alt i alt er jeg meget tilfreds med sjalet. Garnet er smuk og farverne sammen fungere præcis som jeg ønskede de skulle.

Soo…. I’m a master of procrastination. It is a virtue I master to the fullest. But Vibe has inspired me to finally finish some of my knits that have been languishing, and I’ve turned that into my own challenge called Five Days of Finishing. The first shawl I’ve finished is Good Vibes and I love it so much. I had my doubts about how to weave in the ends, but it all turned out well in the end.

Materialer:

  • Opskrift – Good Vibes af NCL Knits og kan findes på Ravelry
  • 2 nøgler af Julie Asselins Leizu Fingering i farvene Birch og Boucanier
  • Strikkepind 5mm
  • Måtter, wire og knappenåle til blocking

– Fie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *