Five days of finishing – Virus

Dette er historie om garnet, der ikke ville strikkes. Min fortælling starter i Haslev til Strikkefest sidste år. Jeg gik forbi en af standene, og forelskede mig straks i den smukke gule farve som garnet havde. Efter jeg fandt ud af det var merinogarn, som jeg er stor fan af, røg det lige i tasken. To nøgler af 100g hver kunne blive til et flot sjal.

Men så begyndte problemerne også. Hver gang jeg prøvede at strikke noget med garnet, blev jeg meget frustreret over hvordan det strikkede stof trak sig sammen. Til sidst lavede jeg endda en strikkeprøve og måtte konstatere, at jeg fik samme strikkefasthed på pind 4, 4,5 og 5mm. Så jeg gik tænkeboks og konklusionen var, at hvis det ikke ville strikkes, så kunne jeg jo hækle det. Hæklet og strikket stof opfører sig meget forskelligt, og min tanke var at hækling låser garnet på en anden måde, hvor den elasticitet som gav mig problemer i strik, ikke ville være der. Og jeg fik ret! Hækling var klart vejen frem. Så jeg begyndte at kigge efter et mønster og valgte Virussjalet. Det er et gratis mønster, og der findes flere forskellige opskrifter som bruger det.

Lige et par billeder af sjalet før jeg gjorde det færdig.

Og så var det jo at jeg mistede interessen. Sjalet var jo færdigt, ik? Man kan godt se det mønster, der begynder at tegne sig her. Jeg elsker processen, og bliver indifferent overfor produktet. Men forhåbentligt er denne challenge begyndelse på en ny attitude for mig.

Under alle omstændigheder er sjalet nu vasket og blocket. Jeg spændte ikke sjalet meget ud,  da jeg blockede det, men alligevel nok til at mønsteret kom til sin rette. Jeg havde også overvejet, at hækle to rækker fastmasker langs den øvre kant for at give sjalet lidt stabilitet, men jeg synes ikke det var nødvendigt, da jeg så det endelige sjal. Måske kommer der et par kvaster på enderne af sjalet, men lad os nu se… intention er god, så må vi se med udførelsen.

Her er så det endelige sjal.

This is a story about a yarn that did not want to be knitted. I struggled through different patterns trying to get gauge but nothing worked out. So what then? Well why not crochet instead? So that’s what I did. Finished the shawl and then I lost interest – typical me. But now I’ve finished it and it looks quite nice if I do say so myself.

Materialer:

  • Virusmønster – kan findes i flere forskellige versioner ved at søge på Google. Jeg brugte den her.
  • 2 nøgler á 100g merinould, ca. 900m
  • Hæklenål 4mm

– Fie

One Comment

  1. Hvor er det smukt. Vil straks undersøge om jeg kan bruge det garn fra Önling jeg har liggende på lager til dette sjal. Tak fordi du deler :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *