Works-in-Progress

Works-in-Progress

Kunsten at begrænse sig er ikke noget jeg mestrer, så derfor har jeg som regel altid gang i flere projekter på en gang. Jeg har ikke nogen regler for, hvad jeg kan have gang i; altså et sjal, et par sokker osv. Men det arter sig nu alligevel som oftest sådan, at jeg har gang i et eller to par sokker og et sjal.

Lige nu arbejder jeg på to par sokker – et par til mig og et par til min søster. Det skal siges, at de fleste sokker, jeg strikker, er til min søster, og hun bruger dem hele tiden, så jeg strikker gerne derudaf.  Det par, som er til mig selv, strikker jeg med garn som jeg fik i fødselsdagsgave af min veninde Charlotte. Det er selvstribende, med andre ord kommer mønsteret frem, når man strikker det op. De her er tigerstribede! Derfor strikker jeg dem i glatstrik så mønsteret rigtigt kommer frem.

Det andet par til min søster er i garn fra Arne og Carlos Design Line for Regia. Min søster fortalte mig så fint, at hendes yndlingsmønster på de sokker jeg allerede har lavet, er Blueberrry Waffle mønsteret. Blueberry er et twist på et ribmønster, hvilket betyder at de sidder godt til foden, og jeg kan derfor godt forstå at hun kan lide dem.

Og så der sjalet. Jeg er glad for arbejde med uld og kan også godt li at gå med det – så længe det er blødt (læs mega merinofan). Men jeg er også varm som en kogekedel og får det derfor alt for varmt, når jeg har sjaler på indenfor, ergo bliver de sjaler, jeg laver, brugt sammen med overtøj. Men jeg vil så gerne lave noget jeg kan have på indenfor, og derfor er jeg i gang med at strikke et sjal i bomuld. Der er sikkert nogen der løber skrigende bort nu – Bomuld – Arghhh! Og ja, bomuld kan være hårdt at strikke i. Men jeg har valgt Tante Grøns Blomsterfrø som er lækkert og blødt. Og hvad er det så jeg strikker? Det er Løvsjalet af Strikkelisa (ravelrynavn). Jeg har længe gerne ville lave dette sjal, og nu er jeg endelig kommet i gang. Farvekombinationen har jeg ‘lånt’ fra Sara Langvik Berge som er Polly Wants Another Cracker på Instagram. Jeg glæder mig til det er færdigt, og tror det bliver et rigtig lækkert forårssjal.

– Fie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *