Five days of finishing – Bonus! Camomille

Lige som I troede jeg ikke havde flere sjaler i ærmet, så hiver jeg da lige et mere frem – TADAAA!!! Da jeg besluttede mig for at lave denne challenge var jeg i gang med Camomille, så jeg blev grebet af stemningen og ville også gøre det færdigt. Som i helt færdigt – enderne er hæftede, det er vasket og blocket.

Camomille er et sjal af Helga Isager. Det havde længe været på min liste over sjaler jeg gerne ville lave (denne liste er meget, meget lang – det ikke rigtig nogen overraskelse vel?) Jeg er ret vild med den effekt som man får ved at bruge først en tråd uld og en tråd alpaka sammen, og derefter kun en tråd alpaka. Det her med at kombinere forskellige garner fascinerer mig. Specielt de japanske garnmærker HABU og ITO gør dette og jeg synes, der er noget interessant ved den måde alle mulige fibre bliver kombineret – alt fra uld og alpaka til silke og stål. Og man må sige, at Helga og Marianne Isager har en tilknytning til det japanske.

Anyways, jeg besluttede mig for at når nu det skulle være, ville jeg lave sjalet i det originale garn, altså det vil sige næsten. Jeg brugte Spinni Tweed i stedet for den almindelige Twinni. Ligeledes valgte jeg at bruge to forskellige farver, en i Tvinni og en i Alpaca 1, som komplimenterede hinanden i stedet for at være ens.

Det her sjal er kæmpe stort – præcis som jeg gerne ville have det. Og jeg brugte endda ikke alt garnet som opskriften forslog. Jeg er ret tilfreds, og kunne også godt finde på at lave det igen. Planen er at lægge mine tekniske kommentarer til opskriften på Ravelry over Påsken. Jeg kan findes som fniver.

Her kommer spillet mellem de to garner rigtig frem. Sjalet er 250 cm langt, næsten 60 cm dybt og har 93 spidser. På trods af det gik, strikkede jeg det relativt hurtigt, eftersom det meste er retriller. Dog skal det siges, at ethvert sjal med en kant som strikkes vinkelret på, kræver noget tålmodighed, fordi det går langsomt med at komme igennem med fx de 550+ masker jeg havde på pinden inden jeg begyndte på kanten.

Tadaaa! I just had to pull one more shawl out of my sleeve, didn’t I? Inspired by the Five Days of Finishing, I completely finished the shawl I was working on. This is Camomille by Helga Isager and I knitted it in the yarn recommended by the pattern. It is HUGE which is exactly what I wanted and the effect between the alpaca and wool yarn look great.

Materialer:

  • Opskrift på Camomille sjal af Helga Isager
  • 150 g Spinni Tweed
  • 150 g Alpaka 1 i farven 61
  • Pind 4mm og 3,5mm (passer til min strikkefasthed)
  • Måtter og blockingwire

– Fie

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *