5 kort på 5 dage – stinkin’ cute watercolour background

Hver dag, altså hver hverdag, i denne uge vil jeg vise jer et kort. Det skulle gerne ende med at være 5 meget forskellige kort, jeg viser. Der er virkelig kun fantasien, der sætter grænserne. Det er noget af det jeg aller bedst kan lide ved krea-kort-verdenen: Hvis du giver to mennesker de nøjagtige samme materialer, kommer der vidt forskellige resultater ud. I denne uge må I nøjes med mig alene, men som sagt satser jeg dog stadig på vidt forskellige resultater – så må vi se om det lykkes.

Det første kort er denne lyserøde herlighed. Det lille stinkdyr har jeg haft liggende længe uden at bruge det. Det er da ikke helt til at forstå. Baggrund er dannet med det, der i “fagtermer” kaldes ink smooching. Ink smooching går groft sagt ud på at tvære sværte ud på papiret. Jeg startede med at gøre mit akvarel papir vådt, så kom jeg distress ink på min akrylblok som jeg fortyndede med lidt vand og derfra er det ellers bare at trykke blokken ned på papiret *smooch smooch*

Derefter tilføjede jeg nogle hjerter, som blev heat embossed med guld. Enkelte af trekanterne i hjerterne farvede jeg efterfølgende med samme distress ink – jeg synes det giver en sjov effekt. Og så var der ellers bare lidt farveplaskeri tilbage. Med en lille pensel fyldt med farve, kan man ved at slå penslen mod en finger danne de helt små dråber. Det er næsten umuligt at gøre ved at male på papiret. Her kan jeg varmt anbefale at man lige overvejer, om det man ellers har liggende fremme i nærheden kan tåle farven, for det er absolut ikke givet, at farven kun rammer papiret. Du synes måske, det er logik for burhøns, men jeg har det med at være så opslugt af mit projekt, at jeg ikke rigtig tænker over det før bagefter – ufedt. Det fede derimod ved at lave baggrunde på denne måde er, at det er umuligt at gøre forkert. Jo mere uperfekt og uovervejet det er, jo federe bliver det – det er i al fald min erfaring.

Stinkdyret har som udgangspunkt hænderne fri, så man kan frit variere, hvad den skal holde. Derfor stemplede jeg først det lille stinkdyr med sort og derefter stemplede jeg hjertet, som jeg heat embossed. Jeg var ikke helt tålmodig nok til at lade den sorte sværte tørre – ingen overraskelse der. Derfor satte der sig embossing pulver fast der også. Det kunne jeg heldigvis få af med en tør pensel. Det lyserøde i hjertet er vandfarve, så det matcher baggrunden. Jeg var lidt spændt på hvordan det ville blive, for papiret er ikke beregnet til vand. Det gik fint nok, formentlig fordi det trods alt ikke var et større område.

Materialer:

  • Baggrund: Distress ink på akvarel papir
  • Hjerter: The Happiness Overload fra Krumspring, embossed med guld embossing pulver fra Artemio
  • Sætning: Party Animals fra Lawn Fawn, embossed med guld embossing pulver fra Artemio på pink karton fra Lidl
  • Stinkdyr: Stinkin’ Cute fra Lawn Fawn, farvelagt med copics

-Vibe

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.