5 kort på 5 dage – rainbow coloured animals

Så er vi nået til dag 5 og den store finale.  Det bliver et billedtungt indlæg, så spænd sikkerhedsbæltet. I dag har jeg nemlig lavet hele 6(!!) kort. Jeg kommer ikke til at vise dem alle i detaljer, da de er bygget op på samme måde. Jeg er ved at svømme over i kort herhjemme, så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge disse til – gode ideer modtages gerne. Måske jeg samler dem i et kortsæt og giver dem som værtindegave.

Så lad os gå i gang. Jeg kan desværre ikke tage æren for teknikken. Jeg så superseje og enormt dygtige Julia Altermann bruge den for noget tid siden – om det er hendes opfindelse ved jeg ikke, men hun er så latterlig talentfuld, så det sagtens kunne være. Hun har faktisk også lavet nogle videoer, hvor hun viser det – de ligger et sted på world wide web og venter på jer (jeg kunne ikke lige finde dem).

Vi har med vandbaseret farve at gøre. Det er 1000 gange nemmere at styre, hvis man har et heat embossed motiv. Heat embossingen danner et dige, som holder syndfloden inde. Det er ikke strengt nødvendigt at heat embosse- jeg har bare måttet erkende, at mit liv er for kort til farve, der løber. Hvis I ikke heat embosser, så sørg for at bruge sværte der kan tåle vand.

Nå, slut med formaningerne for nu. Til kortene her har jeg brugt vandbaserede tusser fra mit teenageværelse. Vil tro tusserne har en 13-14 år på bagen, så de mangler lidt saft og kraft, men de har tilstrækkeligt til formålet her. Fremgangsmåden er som følger: Tegn en lille smule med tus – gerne langs kanten, tag derefter pensel med vand i og træk farven ind mod midten, tegn lidt med den næste farve, put vand på med pensel osv. Så simpelt er det.

Her er det vigtigt at have helt styr på regnbuens farver. Resultatet bliver nemlig helt klart bedst hvis man bruger regnbuens farveorden, dvs: rød, orange, gul, grøn, blå, lilla, rød, orange, gul osv. Hvis ikke, bliver farverne hurtigt mudret sammen til en brun-lilla-grumset farve, hvilket også kan være attraktivt – det er bare ikke lige det vi går efter her.

Hvis I synes jeres farver er blevet for udvandede, så lad det hele tørre og giv det et andet lag – evt kun med nogle af farverne. Får I for meget vand på papiret, så dup det tørt med et stykke køkkenrulle. For mit vedkommende, eller nærmere for mine tussers vedkommende, havde de nemmest ved at farve på det tørre papir, så når I putter vand på farven, så tænk over hvor I gerne vil have den næste farve. Jeg håber, I vil kaste jer ud i det – det er virkelig en sjov måde at farvelægge på.

Materialer:

  • Akvarel papir
  • Gamle vandbaserede tusser
  • Embossing pulver (sølv eller platin) fra Wow
  • Critters on the savanna, Critters in the jungle og Party Animals fra Lawn Fawn
  • Farvet karton fra Lidl

One Comment

  1. A gorgeous set of cards! I love the rainbow colours. Thank you for joining us at the Seven Hills Crafts Challenge this month.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.