DIY pop up card

DIY: Make a pop-up box card

Som lovet hermed en lille guide til hvordan man kan lave sin eget pop-up box kort. Mulighederne kan varieres i det uendelige, så det her er tænkt som en basis opskrift. Jeg har taget udgangspunkt i et kort, der ender med at være 15 x 10,5 cm, og dermed kan være i en standard C6 kuvert. Kartonen jeg har brugt er A4 (210 x 297 mm).

As promised a small DIY-guide on how to make a pop-up box card. There are endless posibilities so this is a basic guide. I start out with a A4 sized cardboard (210 x 297 mm), and the finished card will measure 15 x 10,5 cm and will fit in a standard (european) C6 envelope.

Jeg markerer som regel en foldelinje ved 10 og 15 cm med et falseben før jeg klipper ved 16 cm. Det synes jeg er nemmere, selv om noget af linjerne ved 10 og 15 cm også skal klippes. Så klipper jeg midterlinen ved 10,5 cm og markerer de sidste foldelinjer. På det der bliver til bagsiden, plejer jeg ikke at lave en foldelinje, da jeg gerne vil have den til at stå op.

I usually mark a fold with a bonefolder at 10 and 15 cm before I cut at 16 cm, even though some of the lines at 10 and 15 cm have to be cut as well. I then cut at 10,5 cm, before I mark the last folds. On the part that becomes the back, I dont make a fold since I want it to stand. Increase all the folds.

Den resterende del af kartonen bruger jeg til at klippe de stykker som skal sidde inde i boxen. Hvis der skal være vindue på forsiden af boxen,  er det nu du skal lave det.

The leftover cardboard I use make the inside pieces. I can fit four in with this card design. Again, increase the folds. If you want, like I did, a window in the front panel, now is the time to do it before everything is put together.

På den del, der bliver til bagsiden, sætter jeg de indvendige stykker fast, så tæt på hinanden som muligt. Her vil det give ca. 1 cms mellemrum mellem stykkerne, når boxen er samlet.

On the backside panel I mount the inside pieces onto the side, fairly close to one another, which gives it a 1 cm space between the pieces once it is assembled.

Forsiden og bagsiden sætter jeg sammen med dobbeltklæbende tape.

I mount the frontpanel and the backpanel together with some doublesided tape.

Og nu til finalen! Jeg tager al beskyttelsespapiret af tapen og folder forsigtigt forsiden nedover bagsiden. Voila! Nu skulle der gerne være et fladt pop up box kort på dit bord, klar til at blive åbent og pyntet.

And now, the finale! Pull of all the backing of the tape and carefully fold the frontpiece over the backpiece. And voila! This should give you a flat pop up box card that you can open and decorate.

Jeg håber, du kan bruge guiden. Hvis der er noget, der er uklart, så tøv ikke med at stille spørgsmål i kommentarfeltet, så den kan blive endnu bedre.

I hope you can use my DIY guide. If anything is unclear don’t hesitate to ask in the comments below, and I will guide you the best that I can.

-Vibe

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *