3 hæklede håndklæder

Inspireret af Fie, tog jeg mig endelig sammen og fik lavet disse tre hæklede håndklæder færdige. Jeg startede på dem i januar – I har allerede hørt om dem her og her – og de blev sådan set “færdige” med dem i slutningen af februar, men selve afslutningen, dvs at hæfte ender og en enkelt strop, er først lige sket. Da jeg først tog mig sammen, tog det vitterligt ikke mere end 15 minutter at lave dem færdige – helt færdige (og det har jeg brugt mere end en måned på at tage mig sammen til! Pinligt)

For alle håndklæderne gælder det, at jeg er startet ud med ca 72 masker (eller deromkring, afhængigt af hvad der passer til mønstret). Jeg har brugt Heavy Cotton 8/8 fra Stoff & Stil – 6 nøgler til det grønne og 3 af hver til de to blå.  8/8 garnet drillede mig i forhold til løbelængde, så jeg brugt flere nøgler end jeg troede jeg ville – til gengæld er jeg endt ud med nogle rigtig dejlig tykke håndklæder og det var det, der var formålet. Til det store, grønne håndklæde har jeg ydermere brugt nål 4,5 mm, mens jeg har brugt nål 5 mm til de to andre. Det grønne er hæklet i muslinge mønster. Det mørkeblå er hæklet i pileflet mønster, som minder meget om grums.  Det lyseblå skulle være hæklet i parallelle klyngemasker, men da jeg overså række 3 i opskriften – som til mit forsvar kommer efter et par billeder og en del forklaring – endte klyngemaskerne med at blive knap så parallelle, men jeg kan faktisk bedre lide det sådan.

Inspirered by Fie and her five days of finishing, I finally got around to finish of these three crochet towels. I started on the first one in the beginning of january and “finished” the third in the end of february. And by “finished” I mean, that I finished everything – except of course the finishing touches, such as a strap or weaving in the ends. I feel quite embarrased my admitting this, but it took me no more than 15 minutes to finish them completely.

Materialer:

  • 6 nøgler Heavy Cotton 8/8 fra Stoff & Stil i farven støvet grøn
  • 3 nøgler Heavy Cotton 8/8 fra Stoff & Stil i farven marine
  • 3 nøgler Heavy Cotton 8/8 fra Stoff & Stil i farven sart blå
  • Hæklenål str 4,5 mm og 5 mm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *