Birthdays rock – pop up card

Kaninerne fortsætter deres musikalske march på mine kort. Denne gang var ideen at få brugt dem alle på ét kort. I første omgang var målet, at de alle skulle være på forsiden, men det opgav jeg. Og måske jeg egentlig skulle starte fortællingen om dette kort et andet sted. For kortet startede nemlig slet ikke med kaninerne, men derimod med baggrunden. Den er lavet med en background die – min første background die, som jeg købte her i foråret.  Den er fra Neat & Tangled, og jeg er virkelig glad for den. For jer der ikke lige ved hvad en die er, så er det en metal standse, som man kører igennem en maskine. På den måde bliver papiret skåret ud eller standset ud om man vil.


Der er lige lidt teknik med sådan en background die, for selv om firkanterne ser ens ud, er de det absolut ikke, måtte jeg sande. Det første kort jeg lavede med dien, er kortet nedenfor. Først er dien kørt igennem med hvidt karton, og så med det farvede. Da stumperne skulle samles, gik det egentlig fint nok med det første ‘puslespil’, men der var den farvede baggrund også med til at hjælpe.

https://www.instagram.com/p/BUcXnWuhcPQ/?taken-by=vibenielsen

Jeg havde egentlig ikke oprindeligt tænkt mig, at jeg skulle bruge negativet – altså farvet ramme og hvidt fyldt, så alle stumperne lå i en stor rode bunke. Det var noget af en opgave at få samlet det igen og det lykkes kun nogenlunde. Derfor følgende tips til, hvordan en background die skal behandles: Når man har kørt dien igennem med kartonen, tager man et almindeligt kladdepapir, som er dækket med temporary adhesive. Det placerer man kartonen oven på, mens dien stadig holder alle stumperne sammen. Derefter kan man forsigtigt fjerne dien. Papirstumperne har man stadig styr på for de sidder fast på kladdepapiret. Når man skal bruge stumperne på kortet, så kan man snildt og nemt flytte dem fra kladdepapiret til kortet – meget simpelt. Sådan gjorde jeg med dette kort, og det var meget nemmere end at prøve at lægge puslespillet rigtigt. Hvis I har andre tips, må I meget gerne dele dem i kommentarerne nedenfor.

Nå, tilbage til kaninerne. For at få plads til dem alle, rykkede jeg tre ind i kortet, som popper op, når man åbner det. Jeg mener, at både Lawn Fawn og Mama Elephant har dies til at lave selve pop-up elementet inde i kortet. Jeg skar dog selv elementerne med en skærekniv. Kanten blev ikke helt lige så skarp, som den ville gøre med en die, men synes resultatet alligevel er fint – og så er det jo også begrænset, hvor meget man se af det, da kaninerne dækker det meste. Jeg burde måske have taget billeder undervejs, så jeg kunne dele processen med jer – men det må blive en anden gang. Men hvis I er interesserede i at lave sådan et kort selv, kan en Youtube eller Google søgning hjælpe jer langt. Det er efterhånden blevet en længere smøre, så jeg tror ikke, jeg vil tilføje så meget mere.

This is my second time using this background die from Neat & Tangled and I have a tip to share with you: After you have run your die through your cutting machine, you take a scrap piece of paper covered with temporary adhesive and ad to your die cut before you move the die. That way all the little die cut pieces are kept in place, and you can easily remove them from your scrap paper when needed.

Materialer:

  • Background die: Polygon Cover Plate fra Neat & Tangled i hvid karton fra Panduro Hobby og i akvaral papir også fra Panduro Hobby, der er farvelagt med distress inks
  • Vellum beskåret med Stitched Hillside Borders fra Lawn Fawn
  • Kaniner: Strike up the Band fra MFT Stamps, farvelagt med Copics samt hvid og sort gel pen og Wink of Stella
  • Sætning: Strike up the Band fra MFT Stamps, heat embossed med guld embossing pulver fra Artemio
  • Rød karton fra Lidl
  • Pop up element: Hvid karton fra Panduro Hobby, kanterne er beskåret med Stitched Hillside Borders fra Lawn Fawn. Selve pop up elementerne er lavet med skærekniv.

-Vibe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.