DIY tipi

Det største projekt jeg har kastet mig ud i, sådan rent fysisk, må være denne DIY tipi og det er måske også det projekt, der har fyldt mest mentalt. Det var en julegave til sønnen min, hvilket sætter en form for deadline, selv om han endnu er for lille til at forstå hele gavekonceptet (udover at det er sjovt at rive i papiret og at der er noget spændende indeni).

Tipien er lavet på baggrund af Stof 2000s gratis DIY dog med lidt andre mål. Som jeg husker det, lavede jeg trekanterne til tipien 140 cm høj og 55 (på dobbelt stof så dvs 110) cm bred. Af kunstneriske årsager (eller det faktum at vi syede med hovedet under armen) kom pindene til at sidde på ydersiden af tipien, hvilket jeg ikke synes gør noget (men det skal jeg vel sige?). Vi opdagede det faktisk, inden vi syede tipien sammen, men da vi prøvede at vende den om, var der ikke rigtigt plads til at pindene kunne komme ud i toppen, så derfor sidder de, som de gør. Når jeg siger vi, er det selvfølgelig, fordi Fie var min medsammensvorne. Jeg havde helt klart ikke klaret den alene uden mental og praktisk hjælp. Tipien var samtidig min symaskines ilddåb, da det var første gang jeg brugte den og den har bestået med glans.

Af materialer har jeg brugt:

  • 6m stof (mener jeg). Jeg købte Minna fra Ikea, som er et lidt kraftigere bomuldsstof
  • 5 m kantbånd til åbning og snørelukning
  • 4 rundstokke i 22 mm i diameter x 180 cm (det er frit fra hukommelsen, så hvis I vil gøre mig kunsten efter, så regn hellere lige længden efter en gang)
  • 100 m + det løse af ekstra stærk sytråd. Dvs mere end 1 rulle
  • 3 symaskinenåle – ja det gik vildt for sig, ahem…

Udover at pindene sidder forkert anderledes på min udgave, har jeg også syet en bund i for at forhindre tipien i at kollapse ved, at pindene glider fra hinanden i bedste bambi-på-glatis-stil. Derudover droppede jeg øjne og snor i toppen af stoffet, men har i stedet boret hul i pindene så jeg kunne binde dem sammen med sejlgarn. Det er meningen, at der på sigt skal laves noget pynt til toppen, som skal dække for sejlgarnet – det er nemlig lige lovligt rustikt, som det er nu. Ideer modtages gerne

– Vibe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *