Japanese embroidery

Korssting på japansk

Jeg er her stadig!!!! Efter en rigtig svær sommer, hvor jeg desværre mistede min mormor, er jeg nu tilbage på blogvognen. I sådanne nogle situationer er det skønt, at man har en partner-in-crime, som jeg har i Vibe.

Mit håndarbejde har dog ikke stået stille – mojoen har ikke altid været i top, men så kan man jo altid starte på noget nyt. Det er i hvert fald min kur mod alt:-)

Min seneste udskejelse er en tur på en udstilling om japanske korsstingsbroderier. Da jeg faldt over denne udstilling vidste jeg, at jeg måtte se den. Jeg er vild med korssting, og så har jeg en stor kærlighed for alt japansk.

Udstillingen var i anledning af 150-året for Danmark og Japans diplomatiske samarbejde, og er et samarbejde mellem Den Japanske Broderiforening Yamanashi Hjemslöjd og Haandarbejdets Fremme.

Jeg var forbi udstillingen fredag. Det var inde på Designmuseum Danmark i Stensalen. Udstillingen var ikke speciel stor, men den rummede utallige timer af smuk håndarbejde – og nogle utroligt søde japanske kvinder. Du kan evt. tage et kig på Designmuseum Danmarks hjemmeside.

Jeg er uendelig fascineret af, hvordan forskellige traditioner med det samme basale sting, kan opnå så forskellige udtryk. For slet ikke at nævne den japanske æstetik. Desværre havde jeg kun min mobil med, så billederne blev ikke specielt gode, men her er dog et par.

Selv fortæller udstillerne fra Yamanashi Hemslöjd Tokyo Japan, at:

“It is our great pleasure to present 160 works, inspired by both old Danish textile tradition and Japanese Kogin – one of the oldest stitch motives from nothern Japan. Made with Danish materials and cross-stitch techniques, these works exhibited here are intended to revive the sustainable handicraft traditions of both countries in our contemporary living.”

Til venstre ses det fine kit ‘The sun’, og til højre kataloget fra udstillingen.

Jeg kom selvfølgelig heller ikke ud af døren uden at købe lidt… Den ene ting, jeg købte, var udstillingskataloget og så købte jeg også et kit. Kittet er så fint – det er pakket af de japanske kvinder selv, med signatur eller hilsen, på for- og bagsiden.

Udstillingen varede desværre kun denne uge, men til enhver der falder over sådanne udstillinger, vil jeg varmt anbefale dem, at tage et kig.

-Fie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.